Om Mona Wallin

Lång historia kort: Som så många andra föll jag ner i avgrunden 2015. Jag tyckte jag hade jobbat så hårt och ändå kom jag ingen vart, på alla plan. Det kändes som att jag varje dag hoppade ner i floden och simma allt vad jag kan motströms. Jag var arg, misslyckad på jobbet, misslyckad som mamma och partner, tjock och ful som kvinna.

Det jag inte hade förstått då var att det var jag själv som var min egen största fiende. Allt bråk, allt jobbigt och negativt bodde i mitt huvud. Och alltså kunde jag ju faktiskt göra något åt det. Jag tog tag i mig själv och fick hjälp av en coach som sedan ledde till att jag hittade olika tekniker att jobba med på egen hand. Då fick jag syn på att det var jag som

  • inte kunde älska mig själv ovillkorligt utan var tvungen att vara smal för att duga.
  • var rädd för att pengarna inte skulle räcka så jag gjorde av med det jag hade för att bevisa för mig själv att jag hade rätt.
  • villkorade min kärlek till mina absolut mest älskade människor i världen.

Nu är jag lärare i kundaliniyoga och börjar få tillräcklig kläm på förutsättningarna för ett harmoniskt, stressfritt liv. Jag börjar få koll på hur man kan få ordning på sitt spinnande sinne och ”håva in”. Med det menar jag att hämta hem kontrollen genom att ta ansvar för mina egna känslor.

Det är en oändlig utveckling. Det sägs att vi alla är som lökar, när vi skalat ett lager och tror att vi skalat klart, kommer det fler lager. Så mycket jobb, men nu är det annorlunda. Nu simmar jag medströms och hoppas att jag kan få hjälpa andra som känner igen sig i min berättelse.

Mina viktigaste verktyg:
  • Kundaliniyoga
  • Vipassanameditation

  • A course in miracles
  • Journaling
  • Diverse annan magi