A course in miracles

Eller – ”En kurs i mirakler” som den heter på svenska är en skrift som ser ut som en bibel och som använder en ganska kristen vokabulär, men som inte har ett smack med religion att göra. Det är en bok som förklarar världen och andlighet på ett mycket kärnfullt sätt, som tilltalar mig enormt.

Den heter ”En kurs i mirakler” för att den är det, en kurs alltså, med 365 lektioner, en textbok och en lärarhandledning. Den har också kallats för andlig psykoterapi för den förändrar din världsbild och är en sorts intellektuell healing. Om du vill och låter den, förstås.

Personligen fullkomligen älskar jag filosofin i den här boken. Det rimmar otroligt väl med de tankar jag tidigare haft om världen, bara det att jag inte satt fingret på dem. Saker som jag känt och innerst inne upplever att jag redan visste, men som ändå suttit långt inne att få tag i.

Den är skriven med en sådan säkerhet att det inte finns plats för tvivel och kunskapen den ger tar udden av allt tvivel och alla tankar om att saker och ting är komplicerade.

Känn på de här orden, som är själva introduktionen i boken.

Här sägs egentligen allt som behöver sägas, men det behövs närmare 1200 sidor för att förklara det.

Ja, där kom det. Gud-ordet. Jag var så himla rädd för det att jag hade svårt med texten i början. Svårt begrepp för mig som är uppväxt i en nära på helt sekulariserad miljö. Bilden av Gud som en gubbe i himlen som ingen vetenskap någonsin kommer kunna bevisa.

Med tiden kom jag dock att formulera för mig själv vad jag tänker att gud är och har landat i det som ”alltet” eller ”den universella kraften som håller oss samman” – dvs energin som frigjordes i ”The big bang” – för att koppla det till vetenskapen. Denna enorma kraft och eviga rörelse som vi var och en är en del av. Jag behöver fortfarande ibland gå tillbaka och påminna mig om vad det betyder för mig. Du har säkert en egen tanke om vad gud skulle kunna betyda. Personligen använder jag inte ordet pga de ständiga missförstånden i mitt eget huvud. Jag säger ”universella kraften” istället.

En kurs i mirakler – där ett mirakel är något så enkelt som att byta perspektiv från rädsla till kärlek. Där rädsla inte kan finnas om det finns kärlek, vilket gör det väldigt uppenbart att valet är mitt.

Det är jag som väljer om jag vill möta dig med kärlek eller rädsla, om jag vill göra mig liten eller ta ansvar för all den kraft jag fick med mig i samma stund som jag föddes.

Publicerad av Mona

Certifierad Kundaliniyogalärare, ständig student i En kurs i mirakler och Vipassana-älskare. Sökare och hittare. Människa och vädur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.