Basic spinal energy series

Ryggraden – vår fysiska stöttepelare som kota för kota håller oss upprätta och rörliga. I bästa fall. Av egen erfarenhet vet jag hur det är att leva med en rygg som inte riktigt vill samarbeta, det påverkar alla aspekter i livet. Yogiskt kan det förklaras med att ryggraden sträcker sig igenom hela vårt energisystem – från bas till topp.

Det här passet gör underverk genom att mjuka upp ryggen inifrån. Frigör energi som fastnat utmed ryggraden. Den avslutande övningen – sat kriyan – ger kroppen en chans att skicka upp energin till huvudet vilket ökar fokus och koncentration.

I filmen visar jag en kort version, men sitt gärna i tre-fyra minuter per övning för full effekt.

Enjoy!

Publicerad av Mona

Certifierad Kundaliniyogalärare, ständig student i En kurs i mirakler och Vipassana-älskare. Sökare och hittare. Människa och vädur.